Πανεπιστημιακός Πολιτιστικός Όμιλος «Τέχνης Κίνηση» – Αίτηση Εγγραφής

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
«Τέχνης Κίνηση»

Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,
ο Πολιτιστικός Όμιλος του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση», μετά την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4610/2019 και την κατάργηση του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, τροποποίησε το καταστατικό του. Η τροποποίηση επετεύχθη με την παραχώρηση έδρας από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Πάτρα, στις εγκαταστάσεις του οποίου λειτουργεί και δραστηριοποιείται.
Η νέα επωνυμία του Ομίλου είναι Πανεπιστημιακός Πολιτιστικός Όμιλος «Τέχνης Κίνηση» και οι σκοποί του Ομίλου, σύμφωνα με το καταστατικό, παρουσιάζονται παρακάτω:

1. Η ανάπτυξη και η προαγωγή κάθε μορφής μορφωτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας.
  2. Η πνευματική και σωματική ανάπτυξη, ψυχαγωγία των μελών και η καλλιέργεια της αλληλεγγύης μεταξύ τους.
  3. Η διάσωση και η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η ανάπτυξη και η διάδοση των γραμμάτων και των τεχνών, η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης, η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εν γένει δράσης που διέπεται από φιλανθρωπικά συναισθήματα.
  4. Η καλλιέργεια και προαγωγή του πολιτισμού μεταξύ των μελών και φίλων του Ομίλου.
  5. Η ανάπτυξη συνεργασίας μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης, ομοψυχίας και συναδέλφωσης με Πολιτιστικούς Φορείς και άλλα Σωματεία, με Οργανισμούς Κρατικούς ή Ιδιωτικούς, με ομάδες πολιτών και με επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού και της ευρύτερης έννοιας αυτού, όταν διαθέτουν παρόμοιους με το παρόν στόχους μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, κατάλληλες να λειτουργούν και με την μορφή δικτύου, πάντα με όρους ισοτιμίας, αυτοτέλειας, αυτονομίας και δημοκρατικής διαδικασίας.
  6. Η εκπόνηση, διαχείριση, υλοποίηση, αξιολόγηση τοπικών, περιφερειακών, Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πρωτοβουλιών, για λογαριασμό του Ομίλου, σε σχέση με την ευρεία έννοια της πολιτιστικής – πνευματικής –κοινωνικής-επιμορφωτικής αναβάθμισης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων καθώς επίσης την αξιοποίηση όλων των δυνατών χρηματοδοτήσεων, και επιχορηγήσεων στον Όμιλο, προς αυτήν την κατεύθυνση.
  7. Η συστηματική καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Τόπου μας, με τη διάσωση, διατήρηση και προβολή των ιστορικών στοιχείων, των ιδιωματισμών της γλώσσας, των εθίμων και παραδόσεων των κατοίκων και συνολικά όλων των στοιχείων πολιτιστικής μνήμης.

Τακτικά μέλη, σύμφωνα με το καταστατικό, μπορούν να γίνουν οι συνδεόμενοι με την κοινότητα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πατρών, καθώς και κάθε άλλης διάδοχης μορφής τους ήτοι, τακτικά, εν ενεργεία ή συνταξιοδοτηθέντες και έκτακτα μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Διοικητικού Προσωπικού & Ε.Τ.Π., καθώς και συνταξιοδοτηθέντες από το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, εφόσον δεν έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα ή εκκρεμούν εις βάρος τους ποινικές καταδικαστικές αποφάσεις. Επίσης γίνονται τακτικά μέλη και οι σύζυγοι και τα τέκνα των προαναφερομένων τακτικών μελών καθώς και οι πρώτου βαθμού συγγενείς.

Στον Όμιλο, λειτουργούν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, κρουστών, φωνητικό σύνολο και τμήμα δημιουργίας/χειροτεχνίας.
Ο Πανεπιστημιακός Πολιτιστικός Όμιλος, από την ίδρυσή του, συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ και δρώμενα που εξελίσσονται στην πόλη μας αλλά και σε πόλεις της ημεδαπής και αλλοδαπής. Ιδιαίτερης αξίας είναι οι ετήσιες παραστάσεις που διοργανώνονται σε συνεργασία με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας, που είναι πάντα αφιερωμένες σε μία θεματική ενότητα και παρουσιάζονται στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα (εγκαταστάσεις πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας).

Στόχος μας είναι η ενίσχυση του Ομίλου με την εγγραφή νέων μελών και η δημιουργία νέων δράσεων σε όλες τις πόλεις που το Πανεπιστήμιο λειτουργεί Πανεπιστημιακές Μονάδες.

Σας καλούμε ν’ αγκαλιάσετε την προσπάθειά μας αυτή και να συμμετέχετε, με όποιο τρόπο επιθυμεί ο καθένας, στη δράση και λειτουργία του Ομίλου.

Αίτηση εγγραφής: https://docs.google.com/forms/d/1je2KAI8p3m-3Aa4AuBdrlBA6Io2jd5QmuD4uPfrawGU/edit?ts=58db4abb

Facebook: Πανεπιστημιακός Πολιτιστικός Όμιλος Τέχνης Κίνηση https://www.facebook.com/profile.php?id=100067477932523

Τηλ. επικοινωνίας: 6976068786
Email: evag.karageorgiou@gmail.com